December 23, 2015

Supplemen Yang Bagus Untuk Anak Anda


Assalamualaikum..

Di pagi yang mulia ini, aku nak kongsikan mengenai supplemen atau makanan tambahan yang amat sesuai untuk anak-anak anda. Walaupun aku ni takda anak lagi..kahwin pun tak mana datang anaknya...Ok, memandangkan ada dikalangan pembaca blog aku ni kemungkinan ibu dan bapa. Caliph Jus Minda Sunnah merupakan suplement untuk anak anda yang berasaskan makanan Sunnah dan dihasilkan dalam bentuk cecair yang memudahkan pengambilan. Rasa mixberry yang masam-masam manis memang budak-budak sukaApa kelebihan Caliph Jus Minda Sunnah ni? Jus ini tinggi dengan kandungan Serat, Kalsium, Vitamin dan Minerals yang sangat membantu untuk tumbesaran dan perkembangan otak kanak-kanak. Amalan pengambilan gabungan makanan sunnah ini melalui Caliph Jus Minda Sunnah bukan sahaja mampu menjadi pemangkin kepada kesihatan terunggul, malahan membantu anak anak kita memperoleh keberkatan dengan mengamalkan makanan sunnah dalam kehidupan seharian, In Shaa Allah. Caliph Jus Minda Sunnah ini mengandungi makanan sunnah yang amat kaya dengan vitamin, mineral dan serat yang dapat membantu sistem imunisasi tubuh anak anda. Antaranya ;

 • Kurma :Kaya dengan zat besi, kalsium, fosforus, sodium, potasium, vitamin A dan C serta Niasin
 • Madu :Mengandungi Vitamin A, B-Kompleks, C, E dan K, Kalsium, Sulphur, Fosforus, Zat Besi, Karbon, Kalium, Klorin, Kuprum, Manganase, Silica, Riboflavin, Protein, Pottasium, 10Hda, Kromium
 • Kismis : Mengandungi Magnesium, Zat Besi, Kalsium, Fosforus, Kalium, Vitamin C, B6, K, Folat dan Riboflavin
 • Buah Tin : Mengandungi Serat, Kalsium, Zat Besi, Vitamin B6 dan E, Pottasium
 • Delima : Mengandungi Pottasium yang sangat tinggi, Fosfor, Kalsium, Zat Besi, Sodium, Vitamin A, B1, B2, B3 dan C
 • Aprikot : Mengandungi Zat Besi, Pottasium, Beta Karotena, Vitamin B17 dan sangat tinggi kandungan seratnya
 • Omega 3 dan Omega 6 :Membantu meningkatkan kesihatan otak dan meningkatkan daya ingatan

Cara Pengambilan / Cara Penggunaan Caliph Jus Minda Sunnah
 • 1 hingga 3 Tahun - 2.5ml sebelum sarapan dan sebelum tidur
 • 4 hingga 6 Tahun - 5ml sebelum sarapan dan sebelum tidur
 • 6 Tahun ke atas - 10-20ml sebelum sarapan dan sebelum tidur

Kenapa saya harus memilih Jus Caliph untuk anak saya?

 • Kesemua kandungan di dalam Jus Caliph -Sunnah Supplement For Kids merupakan sumber yg tinggi dengan Serat, Vitamins, Minerals dan nutriens yang lain.
 • Kurma, Kismis, Madu, Delima dan Buah Tin merupakan makanan Sunnah yang sangat digalakkan diamalkan oleh semua umat Islam termasuk kanak kanak.
 • Setiap bahan yang terkandung dalam Jus Caliph memiliki kehebatannya tersendiri yang mampu menjadi penawar pelbagai penyakit dan perkembangan minda bukan sahaja terbukti secara saintifik, malahan turut diperakui khasiatnya oleh baginda Rasulllah S.A.W melalui hadis-hadis dan ayat-ayat suci Al-Quran.
 • Amalan pengambilan gabungan makanan sunnah ini melalui Jus Caliph bukan sahaja mampu menjadi pemangkin kepada kesihatan terunggul, malahan membantu anak anak kita memperoleh keberkatan dengan mengamalkan makanan sunnah dalam kehidupan seharian, In Shaa Allah.


Adakah Jus Caliph mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia?


YA.Jus Caliph- Sunnah Supplement For Kids tidak mendapat pengiktirafan sebagai ‘PRODUK TIDAK PERLU BERDAFTAR’ kerana ianya hanyalah makanan tambahan(food supplement) berasaskan buah buahan Gred Terbaik.Produk ini sesuai untuk siapa?


Jus Caliph di formulasikan khas kepada kanak kanak seawal 1 tahun dan keatas.


Baca TESTIMONI DI SINI

CALIPH SUNNAH SUPPLEMENT FOR KIDS (350 ml) 
RM75 Free Postage
Whatsapp : 01454532055 comments:

 1. saya memang ada niat nak try ni..tp tunggulah dulu, nak buat kira-kira bajet dulu...hehe

  ReplyDelete
  Replies
  1. saya baru beli untuk adik saya.alhamdulillah sebulan dah beli sebotol pun tak habis lagi...

   Delete
 2. tengah heboh pasal nih tapi tak berani nk try lg

  ReplyDelete
  Replies
  1. kandungan dalam dia tu semua berkhasiat...ada madu, kurma, omega 3 (baik utk otak) try la..orang dewasa pun boleh minum...

   Delete
 3. tengah heboh pasal nih tapi tak berani nk try lg

  ReplyDelete